I den franska filmen HELTID når "livspusslet" en helt ny nivå för frånskilda Julie. Hon bor en bit utanför Paris med sina två små barn och tågpendlar dagligen till jobbet som städledare på ett femstjärnigt hotell i centrala Paris. Men med en masterexamen i ekonomi är Julie på jakt efter ett mer välbetalt jobb för att kunna ge sig själv och sina barn en bättre tillvaro.
När kollektivtrafiken lamslås av en strejk rubbas Julies redan bräckliga dagliga rutiner. Det blir nästintill omöjligt att få ihop vardagslivets alla delar: lämning och hämtning av barnen hos grannfrun, få kollegor att täcka upp för henne när hon måste smita iväg på jobbintervjuer samtidigt som hotellcheferna otåligt efterfrågar hennes försenade utvärdering av städpersonalen. Som grädde på moset svarar inte ex-maken när hon ringer och efterlyser underhållen.

HELTID är en intensiv vardagsthriller med hög igenkänningsfaktor som garanterat får pulsen att rusa. I huvudrollen ser vi Laure Calamy, som vi känner igen som Noémie från Netflix-serien RING MIN AGENT. Filmen är regisserad av Éric Gravel och belönades med priser för Bästa Regi och Bästa Skådespelerska vid filmfestivalen i Venedig 2021.

I rollerna:
Julie -Laure Calamy                     
Sylvie - Anne Suarez
Mme Lusigny - Geneviève Mnich
Nolan - Nolan Arizmendi
Chloé - Sasha Lemaitre Cremaschi
Vincent - Cyril Gueï
Madame Delacroix  - Lucie Gallo
Sophie - Agathe Dronne
Lydia - Mathilde Weil

Manus & regi - Éric Gravel / Frankrike 2021
Speltid - 87 min
Genre - Drama
Åldersgräns - barntillåten
Originaltitel - À plein temps
Bildformat - Cinemascope
Premiärdatum - 2022-09-09
IMDB - Klicka här
Distributör - Novemberfilm

PRESS- och MARKNADSFÖRINGSMATERIAL

Heltid - svensk trailer from novemberfilm on Vimeo.

novemberfilm Krutmeijersgatan 5 217 41 MALMÖ
tel: 070 - 456 04 02 e-post: info@novemberfilm.se